Beograd

Спортски објекти

Tas Bazen

Спортско-рекреативни центар "Ташмајдан" је један од најзначајнијих спортских објеката Београда и у свом саставу има стадион "Ташмајдан" (кошарка, тенис, атлетика, карате, аикидо и др), отворени и затворени базен (пливање, скокови у воду, ронилачки спорт), као и сале за фитнес, боди-билдинг... У склопу СРЦ "Ташмајдан" послују и Ледена дворана за зимске спортове (уметничко клизање, хокеј и др.) и највећи покривени спортски објекат, не само на Палилули, већ и у Београду, Хала "Пионир" (кошарка, одбојка, ритмичка гимнастика, бокс, џудо, стони тенис...).

Tas Bazen

Романтичари с Карабурме - ОФК "Београд", користе највећи отворени спортски објекат на Палилули, Омладински стадион. Стадион има атлетску стазу, помоћни терен за тренинге, 3 тениска терена и џудо салу. Намењен за следеће спортове: фудбал, атлетику, џудо, бициклизам и тенис. Стадион прима 44.000 гледалаца, тј. има 16.000 места за појединачно седење, 16.000 за групно седење и 12.000 места за стајање. Од пратећих садржаја има свлачионице, клуб, ресторан и прес центар

БГ Спортски центар Ковилово простире се на 26 хектара и окружен је са 100 хектара шуме. Поред Хотела "President" са отвореним базеном и конгресним центром, налазе се и: врхунска стрелишта за летеће мете и спортинг компакт, спортски терени (отворени и затворени) за фудбал, кошарку, одбојку, рукомет и тенис, фитнес центар са саунама, релаксационом масажом и ђакузи кадама и трим стаза кроз шуму. Ту су и кафе ресторан и продавница спортске и ловачке опреме и оружја.

Могућност бављења спортом и рекреацијом пружају и Спортски центар "Партизански пут" на Ћалијама, фудбалски терени "Палилулца" у Крњачи и "Београда" с Карабурме, као и стадиони у Ковилову, Падинској Скели, Дунавцу, Лепушници, Борчи и др. Фудбалском клубу "БСК Борча" уступљено је 13,5 ха земљишта ради развијања и унапређивања спорта и рекреације становника тог дела Палилуле. Треба поменути и мање спортске објекте попут тениских терена "Црвена звезда", кошаркашких игралишта у Котежу, терена за мали фудбал у Борчи, Вишњичкој Бањи, Роспи Ћуприји итд.

Палилула линкови