Beograd

Sportski objekti

Tas Bazen

Sportsko-rekreativni centar "Tašmajdan" je jedan od najznačajnijih sportskih objekata Beograda i u svom sastavu ima stadion "Tašmajdan" (košarka, tenis, atletika, karate, aikido i dr), otvoreni i zatvoreni bazen (plivanje, skokovi u vodu, ronilački sport), kao i sale za fitnes, bodi-bilding... U sklopu SRC "Tašmajdan" posluju i Ledena dvorana za zimske sportove (umetničko klizanje, hokej i dr.) i najveći pokriveni sportski objekat, ne samo na Paliluli, već i u Beogradu, Hala "Pionir" (košarka, odbojka, ritmička gimnastika, boks, džudo, stoni tenis...).

Tas Bazen

Romantičari s Karaburme - OFK "Beograd", koriste najveći otvoreni sportski objekat na Paliluli, Omladinski stadion. Stadion ima atletsku stazu, pomoćni teren za treninge, 3 teniska terena i džudo salu. Namenjen za sledeće sportove: fudbal, atletiku, džudo, biciklizam i tenis. Stadion prima 44.000 gledalaca, tj. ima 16.000 mesta za pojedinačno sedenje, 16.000 za grupno sedenje i 12.000 mesta za stajanje. Od pratećih sadržaja ima svlačionice, klub, restoran i pres centar

BG Sportski centar Kovilovo prostire se na 26 hektara i okružen je sa 100 hektara šume. Pored Hotela "President" sa otvorenim bazenom i kongresnim centrom, nalaze se i: vrhunska strelišta za leteće mete i sporting kompakt, sportski tereni (otvoreni i zatvoreni) za fudbal, košarku, odbojku, rukomet i tenis, fitnes centar sa saunama, relaksacionom masažom i đakuzi kadama i trim staza kroz šumu. Tu su i kafe restoran i prodavnica sportske i lovačke opreme i oružja.

Mogućnost bavljenja sportom i rekreacijom pružaju i Sportski centar "Partizanski put" na Ćalijama, fudbalski tereni "Palilulca" u Krnjači i "Beograda" s Karaburme, kao i stadioni u Kovilovu, Padinskoj Skeli, Dunavcu, Lepušnici, Borči i dr. Fudbalskom klubu "BSK Borča" ustupljeno je 13,5 ha zemljišta radi razvijanja i unapređivanja sporta i rekreacije stanovnika tog dela Palilule. Treba pomenuti i manje sportske objekte poput teniskih terena "Crvena zvezda", košarkaških igrališta u Kotežu, terena za mali fudbal u Borči, Višnjičkoj Banji, Rospi Ćupriji itd.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа