Beograd

Opština Palilula poklonila novogodišnje paketiće deci u Bolnici "Dr Olga Popović Dedijer"

Deca koja su na lečenju u Bolnici za pedijatriju "Dr Olga Popović Dedijer" dobila su danas novogodišnje paketiće od Gradske opštine Palilula.     

Opština Palilula je odlučila da ove godine obraduje i mališane  koji se leče u ovoj dečijoj bolnici, pored 8.500 najmlađih Palilulaca  kojima su novogodišnji paketići podeljeni prošlog vikenda na tradicionalnoj manifestaciji „Zimske čarolije na Paliluli“.         

 

Uručenju sto novogodišnjih paketića prisustvovali su predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović i članica Veća opštine Bojana Mijušković, a u ime domaćina načelnik bolnice prim. dr Vojislav Lekić i glavna medicinska sestra Dragana Palalić.         

 

Predsednik opštine Palilula je rekao da su novogodišnji darovi mali znak pažnje i odgovornosti prema najmlađima, koji su za  opštinu na čijem je čelu uvek na prvom mestu.        

- Drago mi je što ćemo paketićima obradovati mališane, ulepšati im praznične dane i olakšati boravak u bolnici. Želim im  da što pre ozdrave i vrate se svojim porodicama – poručio je predsednik opštine Palilula.        

 

Dr Lekić je zahvalio opštini Palilula na pažnji prema  deci, jer kako je rekao, pokloni će ih makar malo utešiti dok su bolesna.         

Prvi čovek opštine Palilula i načelnik bolnice dogovorili su ponovni susret, kako bi razgovarali o problemima i potrebama ove dečije ustanove i ostvarili uspešniju saradnju u budućnosti.       

 

- Opština Palilula je spremna da pomogne u svemu što je potrebno  Bolnici „Dr Olga Popović Dedijer“, koja organizaciono pripada KBC Zvezdara, a teritorijalno se nalazi na opštini Palilula – istakao je Ivanović.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа