Beograd

Центар за културу „Влада Дивљан“

Ustanova Kulture

Некадашњи Народни универзитет "Браћа Стаменковић" преименован је у Установу културе "Палилула" на основу одлуке Скупштине Градске општине Палилула, која је и преузела оснивачка права.

Установа културе Палилула од 26. новембра носи име Центар за културу „Влада Дивљан“, по познатом композитору и фронтмену "Идола", који је преминуо марта 2015. године.

Адаптацијом и санацијом велике дворане - Сцене "Стаменковић", створен је мултифункционални простор капацитета 466 места, опремљен најсавременијом опремом. Сцена "Стаменковић" жанровски је окренута комедији. Сам позоришни програм се одвија на темељу партнерства које УК "Палилула" нуди позоришним трупама, приватним позориштима и уметничким организацијама.

У оквиру програма образовања организују се: обука на рачунарима, школе страних језика (енглески, немачки, италијански), дактилографија, личне услуге неге и лепоте, услужне делатности, прерада и припрема прехрамбених производа, угоститељско-смештајне услуге, трговина, грађевинско-занатске услуге, гумарство, курсеви за менаџере, књиговодствени послови, кројење, шивење и златовез, пачворк, музичка школа, креативна забавишта, течајеви лепих вештина, ликовне радионице за децу, омладину и одрасле. Програми из области културе обухватају и музичке вечери, циклусе трибина, књижевне вечери и промоције књига и публикација.

КОНТАКТ:

Ustanova Kulture logo

Центар за културу „Влада Дивљан“

Митрополита Петра 8, тел. 2764-866, 2764-686

http://www.ckvladadivljan.rs/

Палилула линкови